Algemene voorwaarden
ALGEMENE VOORWAARDEN ZORGVERLENING, HULPVERLENING en/of ONDERSTEUNING HOME BY INGE
Algemene voorwaarden
Artikel 1 Definities
-
home by inge: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, gevestigd aan Bleekweide 1, 4874MJ te Etten-Leur, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer: 90676572
-
Zorgvrager: de natuurlijke persoon waarop de dienstverlening van Aanbieder is gericht.
-
Opdrachtgever: de wettelijke vertegenwoordiger van de zorgvrager die een overeenkomst heeft gesloten met Aanbieder en/of via de regio/ gemeente de benodigde zorg ontvangt bij aanbieder.
-
Overeenkomst: de overeenkomst tussen de opdrachtgever en aanbieder met betrekking tot alle werkzaamheden en activiteiten ten aanzien van de ondersteuning, begeleiding en opvang van de zorgvrager, waaronder mede begrepen door aanbieder aan de opdrachtgever verstrekte documentatie.
-
PGB: persoonsgebonden budget.
Artikel 2 Toepasselijkheid en totstandkoming van de overeenkomst
-
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod en iedere tot stand gekomen overeenkomst tussen aanbieder en de opdrachtgever.
-
Van het bepaalde in deze algemene voorwaarden kan slechts schriftelijk worden afgeweken.
-
Tenzij een termijn voor aanvaarding is gesteld, zijn alle aanbiedingen en offertes vrijblijvend.
-
De overeenkomst komt tot stand op het moment dat de opdrachtgever en aanbieder de overeenkomst hebben ondertekend.
Artikel 3 Verplichtingen van de opdrachtgever
-
De opdrachtgever is gehouden alle benodigde gegevens en stukken aan aanbieder te verstrekken die redelijkerwijs van belang kunnen zijn om een juiste uitvoering te kunnen geven aan de overeenkomst, waaronder relevante medische informatie van de zorgvrager.
-
Voor zover de overeenkomst uitgevoerd wordt op locatie van de opdrachtgever dient zij zorg te dragen voor goede en veilige werkomstandigheden.
-
In elk geval is de opdrachtgever gehouden tot het verstrekken van een afschrift van het geldige indicatiebesluit op basis waarvan zijn PGB is toegekend en/of de toekenningsbeschikking daaromtrent.
Artikel 4 Inhoud van de overeenkomst
-
Door ondertekening van de overeenkomst gaat de opdrachtgever akkoord met de uitvoering van het bepaalde in het zorgplan en/of -beschrijving.
-
De uitvoering van de overeenkomst heeft uitsluitend betrekking op het bepaalde in de overeenkomst en het zorgplan en/of de zorgbeschrijving. Voor overige handelingen is afzonderlijke overeenstemming met de opdrachtgever vereist, tenzij sprake is van noodzakelijk of spoedeisend handelen.
-
Indien aanbieder het voor een juiste uitvoering van de overeenkomst noodzakelijk acht informatie in te winnen bij derden zal zij daartoe eerst toestemming vragen aan de opdrachtgever.
Artikel 5 Wijzigingen van de Overeenkomst
-
Na de totstandkoming van de overeenkomst gemaakte aanvullende afspraken of wijzigingen alsmede mondelinge afspraken en/of toezeggingen door aanbieder binden aanbieder slechts voor zover deze schriftelijk door aanbieder zijn bevestigd.
-
Aanbieder heeft het recht om de overeenkomst eenzijdig te wijzigen op grond van zwaarwegende redenen. Zwaarwegende redenen zijn in elk geval wijziging van wet- en regelgeving dan wel bedrijfseconomische omstandigheden die de continuïteit van de aanbieder in gevaar brengen.
-
Wijziging van de overeenkomst kondigt aanbieder tijdig aan met een termijn die minimaal één maand bedraagt.
-
In het geval dat de wijziging van de overeenkomst leidt tot een wezenlijke wijziging van de opvang, dan heeft zorgvrager of vertegenwoordiger de bevoegdheid om de overeenkomst te ontbinden met ingang van de dag waarop de wijziging in werking treedt.
Artikel 6 Annulering en uitval
-
Een verzoek tot annulering dient altijd schriftelijk te worden gedaan via info@homebyinge.com. De datum van ontvangst geldt als datum van annulering. Aanbieder bevestigt het bericht van annulering schriftelijk binnen 48 uur.
-
Een afspraak met betrekking tot logeeropvang kan door de opdrachtgever – tegen vergoeding – worden geannuleerd volgens onderstaande richtlijnen. De beoordeling of er sprake is van een uitzonderlijke situatie komt uitsluitend toe aan aanbieder.
-
Annulering tot 2 weken voor aanvang is kosteloos
-
Annulering tot 1 week voor aanvang: 50% van de kosten worden in rekening gebracht
-
Annulering tot 48 uur voor aanvang: 75% van de kosten worden in rekening gebracht
-
Annulering binnen 48 uur voor aanvang of no show: volledige kosten worden in rekening gebracht.
-
-
Indien er gedurende de zorgverlening sprake is van omstandigheden die de aanbieder doen besluiten de opvang vroegtijdig te beëindigen, draagt de opdrachtgever zelf verantwoordelijkheid voor vervanging van de opvang. Alleen de daadwerkelijk geleverde prestaties van de aanbieder worden in dit geval naar de opdrachtgever in rekening gebracht.
Artikel 7 Toegankelijkheid
-
Aanbieder is in beginsel toegankelijk voor elk kind zolang hierover overeenstemming bestaat tussen aanbieder en de opdrachtgever.
-
Opdrachtgever wordt verzocht geen zieke zorgvrager naar aanbieder te brengen. Een zorgvrager met koorts, een besmettelijke ziekte of een zorgvrager die anderszins extra verzorgingsbehoeftig is kunnen aanbieder niet bezoeken
-
Aanbieder behoudt zich het recht voor de opvang of begeleiding te weigeren voor de duur van de periode dat het kind door ziekte of anderszins extra verzorgingsbehoeftig is, dan wel een gezondheidsrisico vormt voor de andere aanwezigen. De beoordeling of er sprake is van ziekte of anderszins extra verzorgingsbehoefte komt uitsluitend toe aan aanbieder.
-
Wanneer de zorgvrager op een locatie van aanbieder ziek wordt en zorg nodig heeft die logischerwijs niet van aanbieder kan en mag worden verwacht, dient de zorgvrager zo snel mogelijk, nadat dit aan opdrachtgever is gemeld, te worden opgehaald.
-
Indien de zorgvrager, zodanig gedrag vertoont dat daardoor gevaar ontstaat voor de geestelijke en/of lichamelijke gezondheid van de aanbieder, huisgenoten of overige cliënten, dan wel de zorgvrager niet op de gebruikelijke wijze kan worden opgevangen, kan aanbieder besluiten de zorgvrager op te laten halen en de overeenkomst op te zeggen.
-
-
Er wordt geen restitutie verleend voor de op basis van dit artikel niet genoten maar wel overeengekomen opvang.
Artikel 8 Overmacht
-
Aanbieder is gerechtigd de overeenkomst te ontbinden of op te schorten indien zij op grond van overmacht verhinderd is verder uitvoering te geven aan de overeenkomst, zonder dat de opdrachtgever aanspraak maakt op enige vorm van schadevergoeding. Aanbieder doet van de overmacht situatie zo spoedig mogelijk mededeling aan de opdrachtgever.
-
In aanvulling op het bepaalde in art. 6:75, Burgerlijk Wetboek is van overmacht sprake indien aanbieder door ziekte of op andere redelijke gronden niet in staat is de opdracht – al dan niet tijdelijk – verder uit te voeren en zij er niet in is geslaagd een geschikte vervanger voor te dragen.
-
Voor reeds geleverde prestaties is de opdrachtgever, ook in geval van overmacht, de overeengekomen vergoeding verschuldigd.
Artikel 9 Mobiele apparaten
-
Het is toegestaan mobiele apparaten mee te nemen naar aanbieder door zorgvrager.
-
Mobiele apparaten worden bij aanvang van het logeerweekend of opvang door aanbieder ingenomen en alleen tijdens zogenoemde schermtijd in bezit van de zorgvrager gegeven.
-
Bij het bezoeken van internetsites of spellen die niet passen bij de leeftijd van de zorgvrager, wordt vertegenwoordiger door aanbieder hiervan op de hoogte gebracht. Bij herhaling hiervan wordt zorgvrager door aanbieder verboden tijdens het logeerweekend een mobiel apparaat te gebruiken.
Artikel 10 Medicatie
-
Vertegenwoordiger is verantwoordelijk door het verstrekken van een actueel, door een apotheek uitgegeven, medicatie overzicht van zorgvrager aan aanbieder bij tekenen van de zorgovereenkomst.
-
Vertegenwoordiger is verantwoordelijk voor het tijdig doorgeven van medicatie wijzigingen aan aanbieder.
-
Vertegenwoordiger is verantwoordelijk voor het overhandigen van de medicatie en aftekenlijst van de zorgvrager aan aanbieder bij aanvang van een logeerweekend of opvang. Medicatie bevindt zich in de originele verpakkingen voorzien van de naam van het kind, naam van het medicijn, dosering en tijd van medicatie inname en voorzien van de bijsluiter. De aftekenlijst moet voorzien zijn van de naam van het kind, naam van het medicijn, dosering, datum en tijd van inname.
-
Wanneer er geen actueel medicatie overzicht van de apotheek en aftekenlijst aanwezig zijn kan er geen medicatie verstrekt worden door aanbieder.
-
Aanbieder is verantwoordelijk voor medicatie inname volgens voorschrift door zorgvrager en voor het veilig opbergen van medicatie.
Artikel 11 Aansprakelijkheid
-
Indien aanbieder tekortschiet in de nakoming van de overeenkomst dient de opdrachtgever aanbieder schriftelijk in gebreke te stellen, waarbij hij aanbieder een redelijke termijn geeft de tekortkoming ongedaan te maken.
-
De opdrachtgever staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de door hem verstrekte gegevens en schriftelijke stukken. Aanbieder is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van de hier bedoelde onjuiste of onvolledige informatie.
-
Behoudens opzet en bewuste roekeloosheid is aanbieder niet aansprakelijk voor enige materiële of immateriële schade geleden door de zorgvrager of de opdrachtgever.
-
De aansprakelijkheid van aanbieder is in elk geval beperkt tot het bedrag dat de opdrachtgever inzake de overeenkomst aan aanbieder verschuldigd is, of is geweest, althans op dat gedeelte waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
-
Onverminderd het bepaalde in het overige van dit artikel zal de aansprakelijkheid nimmer meer belopen dan het bedrag dat de door aanbieder afgesloten aansprakelijkheidsverzekering onder de gegeven omstandigheden uitkeert.
-
Aanbieder is niet aansprakelijk voor schade die is veroorzaakt door derden die bij de uitvoering van de overeenkomst zijn betrokken.
-
Aanbieder is niet aansprakelijk voor diefstal, beschadiging en/of zoekraken van eigendommen van zorgvrager.
-
Schade veroorzaakt door de opdrachtgever of zorgvrager wordt in eerste instantie verhaald op de WA-verzekering van de opdrachtgever.
-
Schade veroorzaakt door aanbieder wordt verhaald op haar verzekering.
Artikel 12 Beëindiging en opzegging
-
De overeenkomst kan door beide partijen tegen elke dag van de maand worden opgezegd met inachtneming van een opzegtermijn van één maand. Van de vorige zin kan op grond van dringende redenen worden afgeweken.
-
De opdrachtgever die de overeenkomst op grond van dringende redenen opzegt, is verplicht onverwijld mededeling te doen van de reden die aan de opzegging ten grondslag ligt.
-
Tenzij anders is overeengekomen eindigt de overeenkomst van rechtswege door:
-
Verloop van de afgegeven indicatie;
-
Overlijden van de zorgvrager of opdrachtgever;
-
Intrekking of wijziging van de toekenningbeschikking en/of toewijzing door het zorgkantoor en/of de regio/gemeente;
-
Intrekking of wijziging van de herindicatie ten aanzien van de opdrachtgever met een PGB;
-
Verlenen van surseance van betaling aan de opdrachtgever, toepasselijkheid van de Wet – Schuldsanering Natuurlijke Personen of faillissement van de opdrachtgever.
Artikel 13 Tarieven
-
Bij de totstandkoming van de overeenkomst worden de geldende tarieven ter hand gesteld van de opdrachtgever. Door ondertekening van de overeenkomst zijn daarop de vermelde tarieven van toepassing.
-
Aanbieder heeft het recht de tarieven jaarlijks te verhogen. Van een prijsverhoging stelt aanbieder de opdrachtgever schriftelijk in kennis.
-
Voor de zorg die vanuit de regio/ gemeente voor de zorgvrager bij aanbieder wordt ingekocht, gelden de door de tarieven die aanbieder is overeengekomen met de regio/ gemeente.
Artikel 14 Betalingsvoorwaarden
-
Betaling van facturen dient binnen 14 kalenderdagen na factuurdatum te geschieden, tenzij anders overeengekomen.
-
Declaraties dienen binnen zeven dagen na ontvangst ingediend te worden bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
-
De kosten worden zoveel mogelijk gespecificeerd weergegeven op de aan de opdrachtgever verstrekte factuur. Bezwaren tegen de hoogte van het factuurbedrag schorten de betalingsverplichting niet op.
-
Indien niet tijdig aanleveren zorgt voor het achterwegen blijven van betaling, is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim. Vanaf het moment dat het verzuim intreedt, is de opdrachtgever wettelijke rente verschuldigd. De periode waarover de wettelijke rente wordt berekend eindigt op de dag dat het volledige openstaande bedrag is voldaan.
-
Betalingen strekken in de eerste plaats tot vermindering van de kosten, vervolgens tot vermindering van de opengevallen rente en ten slotte in mindering van de hoofdsom en de lopende rente.
-
Redelijke kosten ter voldoening van de verschuldigde betalingen, ten aanzien waarvan de opdrachtgever in verzuim is, komen voor rekening van de opdrachtgever. De buitengerechtelijke kosten worden berekend op basis van hetgeen in de Nederlandse incassopraktijk gebruikelijk is, momenteel volgens Rapport Voorwerk II.
-
Indien naar het oordeel van aanbieder de kredietwaardigheid van de opdrachtgever daartoe aanleiding geeft, is aanbieder gerechtigd een borgstelling of andere financiële zekerheid van de opdrachtgever te verlangen alvorens (verdere) uitvoering te geven aan de overeenkomst.
-
Betalingen die gedaan worden door de regio/ gemeente zijn de verantwoordelijkheid van de opdrachtnemer, tenzij het gaat om de totstandkoming van aanvragen, herindicatie en het verstrekken van de juiste/ benodigde gegevens van de zorgvrager, waardoor een toewijzing wordt afgegeven.
Artikel 15 Privacy en geheimhouding
-
De zorgverlener is verplicht de privacy van alle bij de opvang betrokken personen te respecteren en geheim te houden.
-
Aanbieder zal zorgvuldig omgaan met verkregen persoonsgegevens van de zorgvrager en opdrachtgever. Aanbieder is verplicht al hetgeen haar in het kader van de overeenkomst ter kennis komt met betrekking tot de zorgvrager of opdrachtgever geheim te houden.
-
De Privacy Verklaring van Aanbieder is op elke overeenkomst van toepassing. Deze wordt op verzoek van de opdrachtgever aan hem toegezonden.
Artikel 16 Algemene verordening persoonsgegevens (AVG)
-
Aanbieder legt voor zorgvrager een persoonlijk dossier aan. In dit dossier wordt door Aanbieder voor de zorgverlening noodzakelijke persoonsgegevens opgeslagen.
-
Vertegenwoordiger geeft toestemming voor het verwerken en opslaan van persoonsgegevens welke benoemd zijn in het aanmeldingsformulier en de beschikking.
-
Vertegenwoordigers hebben het recht het dossier van de zorgvrager in te zien of het dossier bij aanbieder op te vragen.
Artikel 17 Slotbepalingen
-
Op de overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
-
Partijen zullen eerst een beroep doen op de rechter nadat zij zich optimaal hebben ingespannen het geschil in onderling overleg te beslechten.
Artikel 18 Vindplaats en wijzigingen Algemene Voorwaarden
-
Naar deze algemene voorwaarden wordt bij het sluiten van de overeenkomst verwezen.
-
Aanbieder is te allen tijde bevoegd deze Algemene Voorwaarden te wijzigen.
-
Aanbieder informeert opdrachtgever schriftelijk over een wijziging van de Algemene Voorwaarden.
-
De wijzigingen treden één maand na deze kennisgeving, of op een latere datum als dit in de kennisgeving vermeld is, in werking, tenzij een afwijkende wettelijke termijn is vereist, die dan wordt toegepast.
-
In het geval dat de wijziging van de Algemene Voorwaarden leidt tot een wezenlijke wijziging van de overeenkomst dan heeft opdrachtgever de bevoegdheid om tot de dag waarop de wijzigingen in werking treden de overeenkomst op te zeggen tegen de dag waarop de wijziging in werking treedt.